Om Vibeke

Dyb fascination af krop og psyke

Kroppen har altid fascineret mig, både den rent anatomiske og fysiologiske del, men i særdeleshed også, hvordan krop og psyke hænger sammen, og hvordan følelsesmæssige og traumatiske oplevelser kan sætte sig som spændinger og sygdomssymptomer i kroppen.

Siden jeg var ganske ung, har det fascineret mig at søge dybere i mig selv. Jeg ville gerne undersøge og forstå mig selv. Jeg fulgte forskellige terapeutiske forløb og begyndte også at interessere mig ernæring og sund kost.

Min baggrund er indenfor pædagogikken. Jeg har over 25 års erfaring som pædagog. Gennem det meste af min karriere indenfor faget har jeg arbejdet med børn og unge med udfordringer indenfor autismespektret. Det var min store passion og glæde at være med til at gøre en forskel for familier, hvor et eller flere børn havde en autisme diagnose.

Det var også gennem mit arbejde i en specialbørnehave, at jeg uddannede mig indenfor pædagogisk massage. Stort set alle børn havde glæde af denne særlige massageform. Det gjaldt både børn med autisme, børn med cerebral parese, svært fysisk og mentalt handicappede børn, døvblinde og børn med sanseintegrations problematikker. Udover børnene gav jeg også massage til pædagogerne i samarbejde med en anden kollega. Som helhed gav det mig rigtig god erfaring i, med mine hænder at sanse restriktioner og spændinger og samtidig ”lytte” til og sanse kroppens behov.

Jeg vil glæde mig meget til at byde dig velkommen i min klinik.

Som tiden gik, fik jeg lyst til at fordybe mig yderligere i kropsterapi, dog var jeg uklar på i hvilken retning. 

Igennem en længere periode i mit liv med stressbelastning stødte jeg så på kranio-sakral terapien. Det blev et vendepunkt.  Jeg oplevede, hvordan denne utroligt blide behandlingsform gav mig ro og mere overskud. Langsomt kom der ro på mit overbelastede nervesystem, og stressen lagde sig. Grundstenen var lagt til, at jeg senere påbegyndte uddannelsen som kranio-sakral terapeut.

Det er en gave, at jeg nu i mit arbejde som kranio-sakral terapeut kan være med til at bringe andre i en tilstand af dyb ro og balance.

Certificater